Cart

Наші матеріали

У цій статті ми детально розкриємо особливості кожного унікального термо-матеріалу, які ми використовуємо для виробництва якісного правильного термоодягу марки MiraTermo для всієї сім'ї


Power Stretch® від Polartec®

Екологічно чисті тканини серії Power Stretch® від Polartec® є ідеальним варіантом теплої термобілизни, вони широко використовуються брендами спортивного одягу та одягу для активного відпочинку (The North Face, Nike, Addidas, Marmot і багато інших). Окрім того, з цих тканин виготовляється переважна більшість термокостюмів для фігурного катання. Тканини мають унікальну двошарову структуру - міцний, стійкий до протирання і вітрозахисний зовнішній шар та дуже м'який і ніжний до тіла внутрішній шар, що швидко відводить зайву вологу і зберігає тіло у теплі і комфорті. Відмінною властивістю Power Stretch® є те, що матеріал чудово тягнеться у чотири боки. Тканина має відмінні дихаючі властивості та забезпечує тепло при мінімальній вазі. За своїми тепловими властивостями тканина схожа на фліс, проте володіє усіма перевагами "дихаючої" термобілизни. Тканини цієї серії мають вологозахисну властивість, що дозволяє відштовхувати краплі не вбираючи дощ. У порівнянні з вовною Polartec практично не вбирає вологу, і таким чином залишається теплим і сухим у вологих умовах.
Температурний режим навколишнього середовища: +20 - -30 С

Як це працює? Тканина чудово пропускає повітря і перешкоджає переміщенню парів вологи
У місцях дотику шкіри до внутрішньої поверхні тканини відбувається відведення поту зі шкіри.
Піт переміщується від шкіри до зовнішньої поверхні тканини, де він швидко розподіляється для подальшого висихання.
Коли піт досягає зовнішнього шару тканини, він розподіляється по площі у багато разів більшій за площу потовиділення, що дозволяє тканині висихати у кілька разів швидше за бавовну
Зовнішній шар тканини захищає тіло від дрібного дощу, снігу та від вітру

Основні переваги одягу з Polartec® Power Stretch®

  • розтягується в 4 боки, дає необмежену свободу рухів
  • зберігає шкіру сухою під час потовиділення
  • теплий і водночас легкий
  • дихає, відводить вологу
  • чудово зберігає тепло тіла
  • гіпоалергенна, екологічно чиста тканина
  • має дезодоруючий ефект (у цій тканині не відчутний помірний запах поту)
  • забезпечує тепло при мінімальних вазі та об’ємі
  • додатково захищає від вітру, тобто і від замерзання
  • тривкий, довговічний, практичний (стійкий до забруднення)
  • швидко сохне (у кілька разів швидше за бавовну)
  • дозволено машинне прання.

Лінійка PowerDry® від Polartec®

Помірно тонка, легка тканина, яку використовують для натільного термоодягу демісезонного і літнього типу, взимку такий одяг можна носити під флісовий костюм. Свою назву вона отримала за те, що відмінно й швидко відводить зайву вологу будь-якої інтенсивності. Матеріал має запатентовану двошарову структуру, при цьому для кожного шару використовуються нитки різного типу. Внутрішній шар призначений для відведення вологи від шкіри, зовнішній - для її швидкого висихання. Коли піт досягає зовнішнього шару тканини, він розподіляється по площі, що у багато разів перевищує площу потовиділення, дозволяючи тканині висихати удвічі швидше за бавовну. Зовнішній шар також ізолює тіло від зовнішніх факторів охолодження (волога, вітер). Тканини цієї серії мають вологозахисну властивість, що дозволяє відштовхувати краплі не вбираючи дощ.

Температурний режим навколишнього середовища: +25 - -20

Інші важливі характеристики лінійки тканин Power Dry.
  • З Power Dry® шкіра залишається як мінімум на 30% сухіше, ніж при використанні одношарової тканини
  • Відмінно пропускає повітря, забезпечує максимальний комфорт при заняттях будь-яким видом спорту та туризму;
  • не перешкоджає руху випарів вологи. Має дезодоруючий ефект (у цій тканині не відчутний помірний запах поту)
  • Швидко сохне
  • М'яка поверхня торкаючись шкіри забезпечує комфорт протягом усього дня
  • Машинне прання
  • Забезпечує гарний захист від сонячних променів (UPF 15)

ВОВНА МЕРІНОСА / MERINO WOOL

Натуральний матеріал виготовлений з овечої вовни породи мерінос, яка вирізняється особливою ніжністю. Тонка, приємна на дотик, м"яка і еластична тканина (30-40% еластичності). Абсолютно безпечна, підходить немовлятам, людям з чутливою шкірою.Має властивість утримувати тепло тіла, має терморегулюючі властивості.

Основні переваги Merino Wool

  • Гарне вологовідведення. Вовна меріноса гідроскопічна, тобто може поглинати до 33% вологи від власної ваги. Вовна нагрівається до температури людського тіла і легко вбирає вологу, що позбавляє дискомфортних відчуттів і зберігає здоров'я.
  • Гіпоалергенність і лікувальні властивості. Вовна меріноса не є алергеном і містить у своєму складі 8-10% ланоліну. Розчиняючись при температурі 35-37 ºС, ланолін проникає крізь шкіру і позитивно впливає на суглоби, м'язи, хребет і дихальну систему, а також стимулює кровообіг. Хвороби з вовною меріноса проходять швидше, а лікування стає більш ефективним.
  • Антибактеріальні властивості. Креатин, який міститься у вовні меріноса - неприйнятне середовище для розвитку різноманітних бактерій і гідроскопічних комах. Поверхня тканини відлякує комах-шкідників.
  • Ефект самоочищення. Вовна меріноса має властивість самоочищатися. Вироби з неї практично не потребують очищення. Час від часу їх просто потрібно провітрювати при вологій атмосфері.
  • Електростатичні властивості. Вовна меріноса знижує позитивну іонізацію на людському тілі. Позитивні іони діють на людину пригнічуюче, відкриваючи шлях до багатьох хвороб, а вовна допомагає ще з витоків проблеми.
  • Нейтрализація отруйних речовин. Більш ніж століття тому відомий дослідник властивостей вовни, професор Єгер, встановив, що вовна меріноса нейтралізує отруйні речовини - аміак ні з'єднання.
  • Легкість та еластичність. Вовна меріноса в три рази легша за шовк 5 разів еластичніша за бавовну.

Температурний режим навколишнього середовища: +20 - -20 С


POLARTEC POWER WOOL

Цей високоякісний матеріал ідеально поєднує синтетичне волокно та натуральну вовну меріноса. Ця унікальна тканина розроблена таким чином, щоб найкраще розкрити плюси обох матеріалів та мінімізувати їхні недоліки. Внутрішній шар матеріалу зроблено з ніжної вовни меріноса, яка вбирає вологу і запобігає утворенню запаху поту; зовнішній шар зроблено з надійного витривалого синтетичного волокна, яке не скочується та не протирається, як трапляється із натуральною вовною.


РЕКОМЕНДАЦІЇ З ДОГЛЯДУ ЗА ТЕРМООДЯГОМ

Одяг з тканин Polartec® та Merino Wool Cлід прати на режимі делікатного прання, або вручну, при температурі не вище 40 С, без відбілюючих і помякшуючих засобів. Для прання виробник радить використовувати спеціалізовані засоби, як Nikwax Base wash або Nikwax Wool wash, рідкі засоби для делікатного ручного прання, розведене дитяче мило. Виробник не рекомендує сушити матеріал при високій температурі (наприклад, на батареї), а також прасувати. Хімчистка заборонена.

Термобілизна з Вовни Меріноса (Merino Wool) потребує делікатного ставлення, її слід прати при температурі не вище 30 С вручну або на режимі "Делікатне прання", використовуючи спеціальні засоби для прання вовни. Якщо одяг містить пляму, на неї слід заздалегідь (15хв) нанести засіб для прання у нерозведеному вигляді, а потім попрати як зазвичай. Віджимати обережно і краще вручну. Неможна сушити на батареї. Прасувати на режимі "вовна/шовк". Догляд за вовною можна порівняти з доглядом за волоссям